A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.

Hatóanyagok a hajad védelmében

Hatóanyagok a hajad védelmében

Indul a strandszezon, ideje felvérteznünk magunkat a megfelelő hajápolókkal! Igen, jól olvastad: hajápolókkal!
Nem csak bőrünk védelme fontos ebben az időszakban és nem csak a legjobb fényvédőket kell nagy mennyiségben beszerezni, hanem ideje kellő figyelmet fordítanunk a hajunk védelmére is! Nem mindegy mit használsz a hajadra, amikor a haj szerkezete igen sérülékeny és ugyanúgy ki van téve a káros napsugaraknak, a sós és a klóros víznek, mint a bőröd. A jól megválasztott kozmetikumokkal azonban megelőzheted, hogy hajad sérüljön. Tápláld előre a hajkoronád, hogy fel legyen készülve a káros környezeti hatásokkal szemben és ne töredezzen le a vége.

Mutatom melyek, azok a hatóanyagok, amelyek jótékony hatással lesznek a hajadra:

Argán olaj

Így keresd az INCI-ben: Argania Spinosa Kernel Oil

Marokkóból származó, tövises, örökzöld fa, hatalmas, de alacsony törzzsel, terjedelmes, akár 70 méter kerületű koronával. Csonthéjas magjából, az argán dióból készül a hidegen sajtolt olaj. „Marokkó aranya”-ként is ismerik, hatása miatt a világ legértékesebb olaja. Esszenciális zsírsavakban, E- és F-vitaminokban, linolsavban és fitoszterolokban gazdag. Tökéletes hajápoló hatóanyag.

Avokádó olaj

Így keresd az INCI-ben: Persea Gratissima (Avocado) Oil

Az avokádó a babérfélék (Lauraceae) családjába tartozó, örökzöld, alacsonyan elágazó, terebélyes ágrendszerű, 10–20 m magas fa. A-, D-, és E-vitaminban gazdag, 85%-ban telítetlen zsírsavakat tartalmazó olaj. Rendkívül hatékonyan táplálja a száraz, töredezett hajat. Segíti a regenerációs folyamatokat.

Kókusz olaj

Így keresd az INCI-ben: Cocos Nucifera Oil

A kókuszolajat a kókuszpálma magjának szárított beléből nyerik ki. A fehér maghús kb. 70%-ban olajat tartalmaz. A hidegen sajtolt, szűz kókuszolaj színe fehér és nagyon kellemes íze és illata van. Szobahőmérsékleten szilárd, így kókuszvajnak vagy kókuszzsírnak is szokták nevezni, viszont 23-26°C-on már olvad. Hatóanyagai: kapril-, kaprin-, laurin-, mirisztin-, sztearin-, palmitin- és linolsav glicerinészterek. Kis mennyiségben tartalmaz antioxidáns E-vitamint is. Gyorsan, de nem túl mélyen szívódik be. Főként ajakápolókban, masszázs- és hajápoló készítményekben, testápolókban, arcápolókban találkozhatunk vele. Nyáron is használható mivel nem fény- és hőérzékeny.

Makadám dióolaj

Így keresd az INCI-ben: Macadamia Ternifolia Seed Oil

Eredetileg Ausztráliában honos örökzöld fa, mely ma már Amerikában és Afrikában is megtalálható. A makadámia diófa gesztenyenagyságú termései kb. 70%-ban olajat tartalmaznak. Különlegesen gazdag zsírsavakban, A- és E-vitaminban. A makadámdió olaj fényessé és puhává varázsolja a hajat. Hajhullás esetén is alkalmazható, mivel a makadámdió olaj révén erősebb és vastagabb hajszálak fognak visszanőni. Hajvégápolásra is kiváló, mivel lágyítja a végeket és hidratáló hatású!

Édesmandula olaj

Így keresd az INCI-ben: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

A mandula a rózsafélék családjába tartozó fa, rokonságban áll az őszibarackkal. Termése a világ összes olajos magvai közül az egyik legrégebbi és legismertebb. Nyugtató és puhító hatással bír. -vitamint, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ezáltal védőréteget képez a hajon a káros környezeti tényezőkkel szemben.

Kaviár kivonat

Így keresd az INCI-ben: Caviar Extract

A kaviár fontos hatóanyagok gazdag forrása, ugyanis tartalmaz esszenciális aminosavakat, fehérjéket, peptideket, nyomelemeket és esszenciális zsírsavakat. Hidratál, felgyorsítja az anyagcserét, serkenti azok megújulását, regenerálódását. Stimulálja a kollagénszintézist és antioxidáns hatású.

Arabica kávé kivonat - koffein

Így keresd az INCI-ben: Coffea Arabica Bean Extract

Az arab kávé (Coffea arabica) a kávé (Coffea) nemzetség haszonnövényként termesztett két faja közül az ismertebb. Afrikából származik, Etiópia hegyvidéki erdőiben őshonos, örökzöld növény. A kávé nagy mennyiségben tartalmaz különböző antioxidánsokat (legerősebb a klorogénsav), melyek védik sejtjeinket a szabadgyökök káros hatásaitól. A kávé koffein tartalmának köszönhetően alakformáló hatással bír: Vízhajtó és vérkeringés-fokozó hatása révén a salakanyagok, a zsír és a felesleges folyadék is könnyebben távozik a szervezetből. A kávé gyakori összetevője az anti-cellulit és karcsúsító, alakformáló termékeknek, amiért elsősorban a koffein tartalma felelős. Serkenti a mikrokeringést, felgyorsítja az anyagcserét és támogatja a méregtelenítő folyamatokat, valamint csökkenti a glükóz szintjét a sejtekben, meggátolja a zsírok felhalmozódását. Mivel a fejbőrben is serkenti a keringést, gyorsítja a hajszálak növekedését.

Gyémánt por

Így keresd az INCI-ben: Diamond Powder

A gyémánt a terméselemek osztályán belüli széncsoporthoz tartozó ásvány és egyben a legjelentősebb drágakő. Ezt fizikai és kémiai tulajdonságainak köszönheti, hiszen a legkeményebb természetben előforduló ásvány, átlátszósága és fénye tökéletes, fénytörése és színszórása a legmagasabb fokú. Kozmetikai termékekben ragyogást biztosít. Így hajad extra fényes lesz a gyémánt tartalmú hajálóktól.

Gyöngy kivonat és por

Így keresd az INCI-ben: Pearl Extract / Pearl Powder

A mikronizált gyöngypor és ásványi anyagokban gazdag gyöngykivonat biztosítja a bőr és a haj ragyogását és teljes tisztaságát. Az exkluzív hatóanyag – a gyöngy nagyobb részben aragonitot (kalcium-karbonát) tartalmaz, valamint a kagyló belső részében található Conchiolin fehérjét, számos ásványi nyomelemet és aminosavat, amelyek fontos szerepet játszanak az elengedhetetlen enzimatikus és metabolikus sejt reakciókban. A kínai orvoslás szerint a gyöngyporban lévő értékes ásványi anyagok és aminosavak tápláló hatásúak, valamint javítják az anyagcserét, hidratáló hatásúak, valamint védelmet nyújtanak a környezeti hatásokkal szemben.

Hidrolizált selyem

Így keresd az INCI-ben: Hydrolyzed Silk

A selyem fehérjéi hasonlóságot mutatnak az emberi bőr fehérjéihez. Ez a hasonlóság, valamint az, hogy a selyem saját súlyának akár 300-szorosát is képes megkötni vízből, vezetett ahhoz, hogy a kozmetikai ipar a selymet kivételes hidratáló és regeneráló hatása miatt gyakran használja. A hidrolizált selyem protein egy bevonatot képez a bőrön és a hajon is, megakadályozva a természetes vízvesztést. Hajápoló kozmetikumokban is gyakran találkozhatunk selyemmel.

Az oldal tetejére