A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.
ÉRTEM

Környezetvédelem Világnapja: a fenntarthatóság fontossága a szépségiparban

Környezetvédelem Világnapja: a fenntarthatóság fontossága a szépségiparban
Június 5-én a világ minden táján ünnepeljük a Környezetvédelem Világnapját, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a bolygónk védelmének fontosságára. Az idei év különösen fontos, mivel a fenntarthatóság és a környezetvédelem kérdései egyre sürgetőbbé válnak. A szépségipar, mint minden iparág, komoly hatással van a környezetre, ezért elengedhetetlen, hogy mind a gyártók, mind a fogyasztók tudatosan lépéseket tegyenek a fenntarthatóbb jövő érdekében.

A szépségipar és a környezetvédelem kihívásai
A szépségipar hatalmas mennyiségű hulladékot termel, beleértve a műanyag csomagolásokat, az egyszer használatos eszközöket és a vegyi anyagokat. A kozmetikai termékek előállítása és forgalmazása során keletkező szén-dioxid-kibocsátás, valamint a termékekben található mikroműanyagok jelenléte mind hozzájárulnak a környezeti problémákhoz.


Fenntartható gyakorlatok a szépségiparban
Szerencsére egyre több szépségipari márka ismeri fel a fenntarthatóság fontosságát, és dolgozik azon, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát. Nézzük, hogy az általunk forgalmazott márkák, a Bielenda, az Oceanic és a Yellow Rose milyen lépéseket tett már a fenntarthatóság felé:


Újrahasznosított és újrahasznosítható csomagolások: márkáink igyekeznek áttérni a műanyag csomagolásokról az újrahasznosított vagy újrahasznosítható anyagokra. Az üveg, a fém és a biológiailag lebomló anyagok használata egyre elterjedtebbé válik.

Minimalizált csomagolás: az általunk forgalmazott márkák igyekeznek minimalizálni a csomagolás méretét és anyagmennyiségét, ezáltal csökkentve az erőforrások felhasználását és a hulladék keletkezését.

Vegán és állatkísérlet-mentes termékek: az állatkísérletek elkerülése és a vegán összetevők használata nemcsak etikusabb, hanem az EU-n belül előírás is. Tilos állatokon tesztelni a kozmetikumokat.

Természetes és organikus összetevők: a természetes összetevők használata nemcsak a fogyasztók egészségének kedvez, hanem a környezetet is kíméli. Az organikus gazdálkodás csökkenti a vegyi anyagok használatát és támogatja a biodiverzitást. 

Természetes alapanyagok: a termékeink nagyrészt természetes és organikus összetevőkből készülnek, amelyek környezetbarátok és kevesebb vegyi anyagot tartalmaznak.

Etikus beszerzés: az alapanyagok beszerzésénél figyelmet fordítanak az etikus és fenntartható forrásokra, biztosítva, hogy azok nem okoznak kárt a környezetben és a helyi közösségekben.

Hulladékmentes gyártási folyamatok: egyre több vállalat alkalmaz olyan gyártási folyamatokat, amelyek minimalizálják a hulladéktermelést és az energiafelhasználást. Ez magában foglalja a víz újrahasznosítását és a megújuló energiaforrások használatát.


Nézzük milyen lépéseket tesz ezeken kívül a Bielenda gyár:


Energiahatékony gyártás: a Bielenda modern, energiahatékony gyártási technológiákat alkalmaz, amelyek csökkentik az energiafelhasználást és a szén-dioxid-kibocsátást.

Hulladékkezelés: a gyár különös figyelmet fordít a hulladékkezelésre és a hulladék minimalizálására a gyártási folyamatok során. Az újrahasznosítható hulladékokat szelektíven gyűjtik és újra feldolgozzák.

 

Mit tehettek ti a fenntarthatóságért?
A fogyasztók szerepe is kulcsfontosságú a fenntarthatóság előmozdításában. Íme néhány tipp, hogyan tehetjük fenntarthatóbbá szépségápolási szokásainkat:

Válasszuk a fenntartható márkákat:
támogassuk azokat a márkákat, amelyek elkötelezettek a fenntarthatóság mellett. Keress olyan termékeket, amelyek újrahasznosítható és újrahasznosított csomagolásban vannak és természetes összetevőket tartalmaznak.

Csökkentsd a fogyasztást:
használjuk fel a meglévő termékeket, mielőtt újat vásárolunk (természetesen csak akkor, ha nem járt még le), valamint tartsuk számon a termékek szavatosságát és a felbontás utáni eltarthatóságot!

Újrahasznosítás:
figyeljünk oda a termékek csomagolásának újrahasznosítására. Győződjünk meg róla, hogy a műanyagokat, üvegeket és fémeket a megfelelő módon szelektáljuk. A tégelyeket számos módon tudjuk újrahasznosítani otthonunkban.

Tudatos vásárlás:
olvassuk el a termékek címkéit, és tájékozódjunk azok összetevőiről és gyártási folyamatairól. Keressünk olyan minősítéseket, mint az "EcoCert" vagy a "Nyuszi logó", amelyek fenntarthatósági garanciát nyújtanak.

A Környezetvédelem Világnapja remek alkalom arra, hogy átértékeljük szépségápolási szokásainkat és lépéseket tegyünk a fenntarthatóbb jövő érdekében. A szépségipar és a fogyasztók együttes erőfeszítései révén komoly hatást érhetünk el a bolygónk megóvása érdekében.

Korábban, ITT irtunk róla, hogy mi, a Kedvenc Krémemnél mit teszünk a fennntarthatóságért!

Tegyünk ma egy lépést a fenntarthatóság felé, hogy holnap is gyönyörködhessünk a világ szépségeiben! Reméljük velünk tartasz te is!

 

Az oldal tetejére