A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.

Az évszakváltás hatása a bőrápolásra

Az évszakváltás hatása a bőrápolásra

Ahogy beköszönt az ősz, és a nyári hónapokból lassan átcsúszunk az őszi időszakba, a természet megújul, és a hőmérséklet, a páratartalom és a napsütés mennyisége is megváltozik. Ezek az évszakváltások azonban nem csak a természetre, hanem a bőrünkre is hatással vannak. A bőrünk állapota az évszakok változásával változhat, és ennek megfelelően módosítanunk kell a bőrápolási rutinunkat.

Az őszi időszakra jellemző, hogy a levegő nedvességtartalma csökken, és a hőmérséklet is hűvösebb lesz. Az alacsony páratartalom a bőrt könnyen kiszáríthatja, ami szárazságot, viszketést és hámlást eredményez. Az évszakok közötti hőmérsékletváltozások megterhelik a bőrt, különösen az arcon, ahol a hideg és a meleg levegő hatására az érzékeny bőr gyorsan reagál. Ennek eredményeként az ősz beköszöntével fontosabbá válik a megfelelő hidratálás. A sűrűbb, gazdagabb krémek és testápolók segítenek megőrizni a bőr nedvességtartalmát.

Mit módosítsunk az őszi évszakváltáskor?
Első lépésként érdemes megváltoztatni a bőrápolási termékeinket az időjárási viszonyoknak megfelelően. Az őszi és téli hónapokban például fontos olyan hidratáló krémeket használni, amelyek segítenek megőrizni a bőr nedvességtartalmát. Ezek a lehetnek sűrűbb állagúak és zsírosabb krémek, hogy hatékonyan védjék a bőrt a hideg és a szél ellen.

A bőrápolási rutinunkban azonban nemcsak a hidratálás, hanem a tisztítás is fontos szerepet játszik az évszakok változásával. Az őszi és téli időszakokban érdemes óvatosabban tisztítani a bőrt, hogy ne száradjon ki túlzottan. Használjunk enyhébb letisztítókat, és ne fürödjünk túl meleg vízben, mivel az tovább ronthatja a bőr szárazságát.

Az évszakváltások hatása a bőrápolásra tehát nem elhanyagolható. Ahhoz, hogy bőrünk egészséges és szép maradjon, fontos, hogy alkalmazkodjunk a környezeti változásokhoz, és megfelelően gondoskodjunk róla. A megfelelő termékek és rutin kiválasztása segíthet abban, hogy bőrünk mindig ragyogó és hidratált legyen, függetlenül az évszaktól.

Milyen termékcsaládot ajánlunk őszre?

Zsíros bőrre:
Bielenda Green Tea

A teafa olaj antibakteriális hatású, tartalmaz Anti-Ox és Anti-Pollution komplexeket, valamint hidratáló hatású betaint. A termékcsalád kiegyenlíti az elszíneződéseket, mattító hatású, összehúzza a pórusokat és csökkenti azok láthatóságát, hidratáló és kisimító hatású, csökkenti az aknék kialakulását és jelentősen javítja a bőr megjelenését és állapotát. C-vitamin, zöld tea kivonat, és Biopolimer tartalma védőréteget képez a légszennyezés és egyéb környezeti hatások ellen.

Száraz bőrre:

Bielenda Skin Clinic - Aktív hidratáló kúra

Az aktív hidratáló termékcsalád hatékonyan javítja a bőr minőségét, növeli a feszességét, rugalmasságát, hidratáltságát, szerkezetét és színét. Megakadályozza a ráncok kialakulását, regenerálja a bőrt az esztétikai orvosi kezelések után, tökéletesen kisimítja a bőrt és ragyogást kölcsönöz neki.

Érett bőrre:

Dermika Neocollagen

Innovatív termékcsalád, olyan aktív összetevőkkel, amik akár 5 különböző kollagéntípust is helyreállítanak, hogy javítsák a bőr tömörségét. Egy a természetben már 2 millió éve előforduló jelenséget alkalmaztunk a termékcsalád megalkotásához. Nanoplanktonokból származó izolátumot használtunk fel, ami kollagén rekonstruálóként működik. A tengeri élőlények 10 éves kutatásának eredményeként, olyan összetevőt kaptunk, amely csökkenti a sejtanyagcsere lassító tényezőit, amik a bőr rugalmasságának és feszességének elvesztéséhez vezetnek.

Az oldal tetejére