A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.

A légszennyezés hatása bőrünkre

A légszennyezés hatása bőrünkre

Kedves Szépségimádó!

Az ember ipari tevékenységének eredménye a gázok, a szennyeződések és mérhetetlen por kibocsátása a légkörbe. Ez kihívást jelent az úgynevezett „nagyvárosi bőr” ápolásában, amely ki van téve a különböző káros összetevőknek: policiklikus aromás szénhidrogének, illékony szerves vegyületek, oxidok (kén-dioxid, szén-monoxid, nitrogén), nehézfémek, ózon és egyéb részecskék.


Az életünk számos szempontját érinti a környezeti szennyezés, de talán számunkra az egyik leginkább érzékelhető hatása a bőrünkön mutatkozik meg. A városi környezetben élők számára a légszennyezés mindennapos valóság és bőrük ellenálló képességét próbára teszi. De vajon milyen hatással van ez a bőrünkre és hogyan lehetünk felkészülve?

A levegőben lévő szennyeződésekkel való reakciók megzavarhatják a bőrbarrier szerkezetét, hidratáltsági szintjét és fokozhatják a transzepidermális vízveszteséget (TEWL). Ezek a reakciók alacsony antioxidáns-szinthez és kimerült mitokondriumokhoz, azaz a sejtek energiájának csökkenéséhez és oxidatív öregedéshez vezethetnek. A szennyeződéseknek való kitettség érzékeny és fakó arcszínhez, pigmentációs zavarhoz vezet. A különböző bőrbetegségek, mint például az atópia, a pikkelysömör és az aknék mértéke is súlyosbodhat.

A kis részecskék (különösen a 2,5 PM), adják a legtöbb okot a bőrgyógyászok aggodalmára. Ezek az apró, 2,5 mikrométeres csomók és folyékony részecskék a levegőben lebegnek, és veszélyt jelentenek a bőr egészségére. A 2,5 PM részecskék a faggyúmirigyeken, szőrtüszőkön és mikrosérüléseken keresztül bejutnak a bőrbe a keratinociták receptoraihoz tapadva. Ez az oxidatív stressz fokozódásához vezet, ami felgyorsítja a bőröregedési folyamatot és elszíneződést eredményez. Tanulmányok kimutatták, hogy a modern életmód hatása, a környezeti stresszfaktoroknak való állandó kitettség, megviseli a bőr állapotát, mivel ez az emberi test legnagyobb szerve gátként működik a test és a környezet között. Idővel ezek a tényezők kifejezett bőrszerkezeti változásokhoz vezetnek, amelyek nemcsak a bőr fiatalos megjelenését, hanem annak funkcióit is befolyásolják. A károsodások felhalmozódása sejtszintű rendellenességekhez és a bőr öregedéséhez vezetnek.

Továbbá, a légszennyezés negatív hatásai között szerepel a bőr irritációja, a fokozott szárazság, valamint a pattanások és egyéb bőrproblémák kialakulása. A levegőben található káros anyagok ugyanis képesek megtapadni bőrünk felszínén, eltömíteni pórusainkat és megakadályozni a természetes légzést és regenerációs folyamatokat. Ahhoz, hogy bőrünk egészséges maradjon és ellenálljon a környezeti hatásoknak, rendkívül fontos a megfelelő tisztítás. A naponta kétszeri arctisztítás segít eltávolítani a bőrön felhalmozódott szennyeződéseket, porokat és egyéb káros anyagokat. Használjunk olyan arctisztítóka, amelyek gyengédek a bőrhöz és nem szárítják ki azt.

Terméktippek:

Azonban nem csak a letisztítás fontos a légszennyezés okozta bőrproblémák megelőzésében. Az anti-akne termékek hatékony segítséget nyújthatnak a pattanásokkal küzdőknek. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak olyan hatóanyagokat, amelyek segítenek mélyen megtisztítani a pórusokat és csökkenteni a pattanások kialakulását. Próbáld ki az egyik legújabb termékcsaládunkat, a Beauty Molecules Niacinamide-os termékeit, melyek segítenek tisztán és ragyogóan tartani arcbőröd.

Az Bielenda Hydro Lipidum Maximum Tolerance termékcsaládunk kifejezetten városi környezetben élőknek kínál megoldást a légeszennyezés okozta bőrproblémákra.
Szeretnéd, hogy bőröd újra sugárzóan szép legyen? Kíváncsi vagy, hogyan segíthet a Bielenda Hydro Lipidum Maximum Tolerance termékcsalád az érzékeny, igénybevett és száraz bőrön? Fedezd fel a színezékmentes, illatmentes és irritáló anyagoktól mentes formulákat! Gazdag ceramidokban, hyaluronsavban és más barrier helyreállító összetevőkben! Teljes arcápolási rutin egy termékcsaládban: kíméletes arctisztító, hidratáló szérum, SPF 50 védőkrém és regeneráló, nyugtató hatású arckrémek!

A B12 Beauty Vitamin termékcsaláddal, pedig nyugtathatod és feltöltheted az igénybe vett, érzékeny bőröd. Kíméletes arclemosó habjával eltávolíthatod a nem kívánatos szennyeződéseket. Kétfázisú vitamin krém-szérumja, pedig egyedülálló újdonság, mivel a krém és szérum minden tulajdonságát magába hordozza egy termékben. Kíméletes gél-peelingje, pedig segít eltávolítani az elhalt hámréteget.

A légszennyezés komoly kihívást jelent bőrünk számára, de a megfelelő tisztítási rutin és a megfelelő termékek segítségével megőrizhetjük bőrünk egészségét és szépségét. Ne hagyjuk, hogy a városi életstílus árnyékolja be bőrünk ragyogását!

Maradjunk egészségesek és szépek!

Az oldal tetejére